Marcus Kullman

Marcus Kullman

Frilanskonsult

Om mig

Jag har utvecklat webbtjänster, applikationer, utformat digitala produkter och tjänster sedan 2002, undervisat i programmering (adjunkt), varit teamledare, projektledare, lead-designer (UI/UX) samt lead-utvecklare (frontend). Jag har forskat och även publicerat en bok inom området av design.

Som konsult är jag mångfacetterad med en bred kunskap och erfarenhet av utveckling och teknologi, design, vetenskaplig och klinisk metodik, psykologi, grafisk form och bild. Jag har arbetat som frilanskonsult sedan 2017 och med kunder såsom bland annat SAAB (militärt projekt relaterat till Gripen), Svenska Postkodlotteriet, Mercuri Urval samt statligt. Tidigare har jag även arbetat såväl hel- som deltid som fotograf och då fotograferat professionella kampanjer för kunder innefattande Nespresso, Gymgrossisten, Swedavia Airports och Skandiamäklarna med flera.

För uppdragsgivare

Denna hemsida är egenutvecklad och därför ett bra referensprojekt för rekryterare och uppdragsgivare:

  1. Utvald som Developer Showcase hos Contentful: https://www.contentful.com/developers/showcase/author/marcus-kullman

  2. Nominerad hos Awwwards: https://www.awwwards.com/sites/marcuskullman-com

  3. Maxresultat i Google Lighthouse (prestandatest)

Jag står själv bakom såväl utveckling, som UI/UX-design, upplägget samt det mesta av det redaktionella innehållet. Sidan lanserades i april 2022 och jamstacken består av ramverket Next.js (React/TypeScript/JavaScript), Contentful (Headless CMS/REST API/JSON), SCSS (CSS modules) samt GitHub och Vercel för deploy. JAg använder Jest/React testing framework för enhetstester. Genom React används JSX-syntax för HTML-markup. Sidan kan även installeras och användas som en progressiv webbapplikation (PWA). Den är responsivt designad och modulärt uppbyggd av olika komponenter från ett egenframtaget designsystem. Jag har ett agilt arbetssätt men för just detta projekt inget behov av projekthanteringsverktyg såsom Jira (som jag är välbekant med), då utvecklingen inte koordineras med något team eller kollega.

User (2022)

User (2022)

Min bok om design