Marcus Kullman

Marcus Kullman

Gränssnitt & Interaktion

Om mig

Jag är designer men inom området mångfacetterad och med erfarenhet av frontend-utveckling och teknologi, vetenskaplig och klinisk metodik, psykologi, neurovetenskap, grafisk form och bild. Jag har utvecklat webbtjänster, appar och utformat digitala produkter sedan 2002, undervisat i programmering, varit teamledare, lead-designer, samt projektledare. Sedan 2017 har jag arbetat som frilanskonsult och med kunder såsom SAAB (militärt projekt relaterat till Gripen), Svenska Postkodlotteriet, Mercuri Urval samt statligt. Tidigare har jag även arbetat såväl hel- som deltid som fotograf och fotograferat professionellt för kunder innefattande Nespresso Business Solutions, Gymgrossisten, Swedavia Airports och Skandiamäklarna m.fl.

Min design präglas av enkelhet och har en stark relation till sitt syfte, samt förutsättningarna som ger oss våra perspektiv på detta syfte. I min bok USER (2021) teoretiserar jag mitt arbete under begreppet Kognitiv design.

För uppdragsgivare

Denna hemsida är egenutvecklad och därför ett bra referensprojekt för rekryterare och uppdragsgivare:

  1. Utvald som Developer Showcase hos Contentful: https://www.contentful.com/developers/showcase/author/marcus-kullman

  2. Nominerad på Awwwards: https://www.awwwards.com/sites/marcuskullman-com

Jag står själv bakom såväl utveckling, som UI/UX-design, samt det redaktionella innehållet och upplägget. Sidan lanserades i april 2022 och jamstacken består av ramverket Next.js (React/JavaScript), Contentful (Headless CMS/REST API/JSON), SCSS (CSS modules) samt GitHub och Vercel för deploy. Genom React används JSX-syntax för HTML-markup. Sidan kan även installeras och användas som en progressiv webbapplikation (PWA). Den är responsivt designad och har närmast maxresultatet i SEO- och prestandatester, såsom exempelvis Google Lighthouse.

Sidan är modulärt uppbyggd av olika komponenter från ett egenframtaget designsystem. Jag föredrar att arbeta i Visual Studio Code, samt i Adobe XD och Photoshop, även om jag inte är begränsad till dessa verktyg. Andra tjänster som också används är Google Analytics samt Hotjar för att anpassa och förbättra användarupplevelsen. Jag har ett agilt arbetssätt men för just detta projekt inget behov av projekthanteringsverktyg såsom Jira (som jag är välbekant med), då utvecklingen inte koordineras med ett team eller kollega.

Min bok

Min bok